LAKSEFISKE ÅRDAL


Lyst til å prøve deg på laksefiske? Eller leter du etter den perfekte gaven til en du er glad i? Vi arrangerer et introduksjonskurs i laksefiske hvor utstyr og alt du behøver er med! 

Laksefiske er sagnomsust og noe av det mest spennende du kan gjøre som fisker! Vi lover en uforglemmelig tur med flott natur, koselig atmosfære og spenning langs elva!

  • Når: 29./30. juni og 30. juni/1. juli 2020
  • Varighet: Fra kl. 20:00 til kl. 18:00 dagen etter.
  • Kompetansenivå: Ingen
  • Pris: 2.490,- per person.

Introduksjonskurs i laksefiske - prøv ut denne spennende hobbyen i ekte og fantastiske naturomgivelser!

Fiske etter den fantastiske laksen er både sagnomsust, spennende og noe av det mest ultimate man kan gjøre i sportsfiske. Det er knapt noe som kan måle seg med spenningen og nervene som melder seg når man får selveste kongen av elva på kroken!

Vi tilbyr nå et introduksjonskurs for de som ikke har opplevd dette spennende fisket før, og lover noen fantastiske opplevelser både av naturidyll, en koselig og sosial setting rundt bålet ved elva, ny kunnskap om laksefiske og forhåpentligvis toppet med det ypperste av fiskespenning - en ekte storlaks fra Årdal på kroken!

Turen går til den naturskjønne Årdalselva i Ryfylke i månedsskiftet juni/juli. Elva er kjent for sin vakre laks og ikke minst også størrelsen på laksen - det er ikke uvanlig å få laks på over 10 kg. i Årdalselva! Vi skal være på det flotte og allsidige Linjerstrekket noen kilometer opp fra sjøen.

Innhold i pakken:

  • Et tretimers teoretisk kurs innen laks og laksefiske (før avreise).
  • Praktisk opplæring i fiske med haspel/sluk og fluefiske (ved elva).

  • En hel dags laksefiske i Årdalselva med guide/instruktør tilgjengelig.

  • Alt av nødvendig fiskeutstyr og vadebekledning lånes av oss.

  • Overnatting én natt i koselig lavvo ved elva (eventuelt i eget medbrakt telt).

  • Mat og drikke på turen (ikke alkohol).Det teoretiske kurset holdes i Interjakt Ålgårds lokaler noen uker før hvor vi finner en dag det passer for alle. 

Under kurset vil vi gå gjennom laksens natur og liv i elva, diverse utstyr og fisketeknikker samt en gjennomgang av hvilke elver som finnes i Rogaland og hvordan vi fisker her. Varighet ca. tre timer.

Deretter møtes vi i Årdal kl. 20:00 kvelden før selve fiskedagen. Program for kvelden inneholder et kort fluekastekurs og kurs i haspelfiske, prøving av utstyr, speiding etter laks og gjennomgang av fiskestrekket, grilling og kos rundt leirbålet samt en aldri så liten fiskeskrøne eller to i lystig lag!

Vi står opp tidlig på selve fiskedagen og fisker oss gjennom dagen så lenge vi orker. Frokost og lunsj serveres av oss, men eventuell middag må ordnes selv denne dagen. Vi vil avslutte guiding og assistanse senest kl. 18 for å gjøre klar til neste gruppe.

Ingen tidligere erfaring, kunnskap eller utstyr er nødvendig, men kurset er også åpent for dem som har prøvd laksefiske før. 

Maks fem deltakere per dag. 

Transport til og fra Årdal ordnes på egen hånd, og deltakere må medbringe egen sovepose, pute og liggeunderlag. Om en ønsker å ligge i eget telt eller hengekøye må dette tas med på eget initiativ. 

Vær rask og bestill så snart som mulig - her kan det fort bli utsolgt!

NB: Det tas forbehold om at myndighetsinitierte tiltak i forbindelse med Covid-19-pandemien kan begrense mulighet for overnatting i lavvo og laksefiske ellers.